Stor dramatik i Skånederbyt

Malmö besegrade Rögle med 4-3 efter straffavgörande i ett mycket dramatiskt Skånederby. Tony Romano blev matchvinnare när han avgjorde för gästerna.

Men den stora snackisen blev Björn Svenssons skott i slutet av den andra perioden. Gästerna menade att pucken gick rakt igenom nät, men domarna dömde bort målet efter videgranskning.

– En jävla skandal. Hur fan kan domarna inte se att det är mål? Det är bedrövligt jävla pinsamt, säger Malmötränaren Mats Lusth till Viasat.

Trots detta var det serieledaren Malmös match långt in i den tredje perioden. Men med minuterna kvar drog gästerna på sig en onödig utvisning, då i en 3-1-ledning och Rögle tog vara på chansen.

Med två snabba mål gick matchen till förlängning och straffar. Rögles Taylor Matson hade en riktigt bra chans att sätta punkt på övertid.

Men det var Malmös Tony Romano som fick jubla på straffar. Romano låg även bakom ytterligare två av målen.

Malmö vann med 4-3. Gästerna tog därmed hand om bonuspoängen och drar nu ifrån i tabellen.