Foto: TT/nhl.com

Lundqvists galna räddning

Uppdaterad
Publicerad

Hetaste svensken i NHL? Utan tvekan NY Rangers rookie Oscar Lindberg. I natt hemma mot Columbus kom två nya mål av den 23-årige svensken som nu gjort fyra mål på sina tre första matcher. Henrik Lundqvist gav honom dock konkurrens med sin monsterräddning.

Rangers vann hemmapremiären med 5-2 och det var Lindberg som inom loppet av matchens första fem minuter satte både 1-0 och 2-0.                          

Det var överlag stark svensk prägel på Rangers seger. Henrik Lundqvist gjorde en ny stormatch och stod för 37 räddningar.

NHL 2015-2016

Bland annat stod svensken för vad som kanske kan vara en kandidat till årets räddning. Se den här (extern länk).

Viktor Stålberg stod för två assist. Men Lindberg var hetast framåt och Skellefteå-killen delar nu ledningen i skytteligan i hela NHL. Lindberg är även den första rookien i Rangers att göra mål i säsongens tre första matcher.

Det var de tre svenskarna som efteråt fick utmärkelsen matchens stjärnor, Henrik Lundqvist blev matchens lirare och Lindberg och Stålberg fick de två övriga stjärnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet