Storbritannien skrällde mot Österrike – det gör att Sverige får möta Finland i hockey-VM. Foto: Gabriel Kuchta / BILDBYRÅN

Storbritannien skrällde – Tre Kronor möter Finland i VM-kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Österrike skulle bara städa av Storbritannien för att ge sig själva chansen att nå en VM-kvartsfinal mot Tre Kronor. Men de misslyckades och nu blir det rivalmötet Sverige-Finland i kvartsfinal på torsdag.

– Finnarna hade varit kul, sade Jonas Brodin till SVT Sport tidigare under dagen.

Österrike skulle bara besegra Storbritannien under ordinarie tid. Det hade inneburit att Finland var tvungna att ta poäng mot Schweiz senare ikväll för att undvika ett jättefiasko och missa slutspelet.

Men VM-uppstickaren Österrike darrade. De tog visserligen ledningen i den andra perioden, men Storbritannien lyckades vända och vann till slut med 4-2.

Ishockey-VM

Det innebär att Finland nu oavsett slutar fyra i grupp A och ställs mot Tre Kronor i Ostrava på torsdag. Tiden är ännu inte fastställd.

En kvartsfinal svenskarna ser fram emot.

– Det är en dröm att vara här och få spela en kvart. En speciell känsla att spela för Sverige. Det är hur kul som helst, säger Jonas Brodin.

VM

Österrike logo

Österrike

2 - 4

Storbritannien logo

Storbritannien

0-0, 1-1, 1-3
O2 Arena, Prag
Publik: 16306

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet