Succécomeback i WHL-laget Regina Pats för JVM-stjärnan Connord Bedard

Uppdaterad
Publicerad

Connor Bedard var den stora stjärnan när Kanada förra veckan vann junior-VM.

I natt var han tillbaka i sitt klubblag Regina Pats.

Då blev det succé: Fyra mål och två assist i lagets 6–2-seger mot Calgary Hitmen.

– Det var kul, säger han.

Connor Bedard ses av många som världens största ishockeytalang just nu, och imponerade stort när Kanada nyligen vann junior-VM.

Han stod för imponerande 23 poäng på sju matcher i turneringen, och kommer – om inget sensationellt inträffar det närmaste halvåret – väljas som första spelare i sommarens NHL-draft.

”Har saknat detta”

I natt var han tillbaka i sin hemmaklubb Regina Pats i den kanadensiska juniorligan WHL. Då gjorde han sin poängmässigt bästa match hittills i WHL-karriären: Sex poäng, varav fyra mål, i 6–2-segern mot Calgary Hitmen.

– Det var kul! Jag har saknat detta. Det är min favoritrink. Det har gått några månader sedan jag kunde spela här, och vilken utdelning vi fick i kväll. Det var energiskt och mycket folk här, så det var skoj för oss. Vi ser fram emot framtiden, säger Bedard till Regina Leader-Post, efter sin första hemmamatch sedan den 12 november.

”Vill producera”

Noterbart var att två av Bedards mål gjordes i numerärt underläge.

– För egen del så är det inte så att jag tänker att jag ska göra en massa poäng. Jag försöker bara gå ut och spela. Det är klart att jag vill få poäng och att jag vill producera. När jag är där ute och har pucken, då vill jag göra bra saker och vara kreativ, men det leder inte alltid till poäng. Jag vill bara spela mitt spel och om poängen kommer är det ju kanon, säger den 17-årige megatalangen.

Se Bedards fyra mål i klippet här ovanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.