Sundström bakom Frölundas seger

Med ett mål och en assist såg Johan Sundström till att Frölunda återigen kopplade greppet i semifinalserien. Segern med 3–0 mot Luleå betyder att tabelltvåan leder matchserien med 2–1. ”Jag är nöjd i dag, jag kommer upp en nivå till”, säger Sundström.

Ett rejält övertag i den andra perioden, hela 19–4 i skott, bäddade för ett klart bättre Frölunda. En glödhet Johan Sundström hade haft flertalet riktigt bra chanser och fick med tre minuter kvar av mittakten äntligen utdelning.

– Jag är nöjd i dag, jag kommer upp en nivå till. Det är bra för självförtroendet, säger Johan Sundström som utsågs till matchens främste.

Efter bara 21 sekunder med en man mer på isen satte Sundström 2–0 med ett rappt skott från tekningscirkeln. Att hemmalagets ledning inte var större hade Luleå Joel Lassinantti i mål att tacka för.

Lasse Johansson bröt matchen

– Vi gör en helvetiskt dålig andraperiod. Som det ser ut nu är det bedrövligt, sa Luleås tränare Joakim Fagervall till C More efter den andra perioden.

Sundström noterades också för en assist när Robin Figren öppnade målskyttet för tabelltvåan sex minuter in i den första perioden. 28-åringen kämpade fram pucken ur det vänstra sarghörnet och hittade en lucka mellan benen på Lassinantti.

– Jag fick lite gata där. Det var lite tur och tur att jag hade tålamodet med mig, säger Robin Figren.

I slutet av matchen fastställde Mats Rosseli Olsen slutresultatet 3–0 i tom kasse. Däremot tvingades hemmalagets Lasse Johansson bryta matchen i den sista perioden. Målvakten haltade av isen och lämnade till förmån för Johan Gustafsson.