Johan Sundström sköt Örebro i sank – men hyllade också motståndet. Foto: Bildbyrån

Sundström sänkte Örebro – men hyllade motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda vann som väntat hemmamötet mot Örebro. Men segerskytten i förlängning, Johan Sundström, valde att hylla motståndet. ”Det var en tuff fajt, Örebro har steppat upp” säger Sundström till C More efter seger med 2-1.

Frölunda är överlägsna serieledare i SHL. Örebro är ett lag i kris, och kämpar för att undvika kval till allsvenskan senare i vår. Men att ta matchen i Skandinavium till förlängning är starkt gjort av ett stukat Örebrol. Johan Sundström avgjorde dock med ett mäktigt avslut på övertid.

– Örebro spelar tufft och hårt. De har starka backar, och gav oss en bra fajt här. Det var skönt att sätta pucken i tre mot tre, säger Johan Sundström till C More.

Vill göra samma resa

Att möta Frölunda i förlängning, när manskapet på isen reduceras till tre mot tre är inte lätt. Göteborgarnas spelskicklighet blir kanske ännu tydligare då.

– Tre mot tre är vi starka. Vi är spelskickliga och det är svårt att ta sig igenom oss, säger Sundström.

Frölunda leder SHL-tabellen med tolv poängs marginal. Man undrar vad som motiverar dem till fortsatta starka prestationer i ”serielunken”.

– Många vill göra samma resa som vi gjorde i fjol. Vi lägger ofantligt många timmar på det här, och har en stark konkurrenssituation. Alla vill vara den ledande kedjan, och så har vi Roger (coach Rönnberg) som jagar på oss, säger Johan Sundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.