Foto: TT Nyhetsbyrån

Svedberg – en straffhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Wennberg var en av sju straffläggare som försökte göra mål på Niklas Svedberg. Men Bostons svenske burväktare höll nollan under straffdramat och banade väg för nattens 4-3-vinst mot Columbus på bortais.

–  Vårt lag har en massa personligheter. De här matcherna är extra roliga att vinna, säger målvaktshjälten enligt Boston Bruins Twitterkonto.

Straffläggningen avgjordes först när Bostonstjärnan Aleksander Chochlatjov, som 14:e man, kryssade sig fram över isen i Nationwide arena i Ohio. Då hade lagkamraterna Carl Söderberg och Loui Eriksson redan misslyckats att lura Sergej Bobrovskij i Columbus mål. Men som sjunde Bostonspelare kunde Chochlatjov, som utsågs till matchens lirare, få pucken i nät bakom sin ryske landsman.

NHL 2014-2015

Patric Hörnqvist i Pittsburgh gjorde sitt tionde mål för säsongen, i tredje perioden mot New York Islanders. Därmed stod det 4-4, och efter en mållös förlängning gick även denna match till straffläggning.

Kyle Okposo avgjorde genom att näta bakom Marc-Andre Fleury i Pittsburghburen. En tung förlust för Hörnqvists lag, men svensken kan trösta sig med att vara en av tre som utsågs till matchens stjärnor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet