Senaste NHL-matchen i Sverige spelades 2011. Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgift: Två NHL-matcher i Stockholm i höst

Uppdaterad
Publicerad

Ryktet har gått under en längre tid och nu sägs det vara klart med två NHL-matcher i Sverige i höst. Enligt hockeysverige.se ska NHL vid en presskonferens i eftermiddag berätta att Colorado och Ottawa möts i två matcher i Stockholm den 10 och 11 november.

När NHL tidigare har lagt matcher i Europa har det varit premiärmatcher, men årets matcher spelas en månad in på säsongen.

Matcherna blir ett möte mellan två svenska lagkaptener, Gabriel Landeskog i Colorado och Erik Karlsson i Ottawa. I Colorado spelar också Carl Söderberg och Anton Lindholm och i Ottawa spelar Viktor Stålberg och Fredrik Claesson.

Senaste matchen 2011

Ottawa, med den dåvarande lagkaptenen Daniel Alfredsson, spelade i Sverige 2008 mot Pittsburgh i ett dubbelmöte. Colorado har inte varit i Sverige sedan hösten 2001 då man mötte Brynäs i en träningsmatch.

Senaste gången som det spelades NHL-matcher i Sverige var 2011 då New York Rangers mötte Los Angeles och Anaheim i Globen i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.