Detroit Red Wings räddade sig kvar i kampen om en plats i Stanley Cups Playoff efter 3-2-segern mot Minnesota. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svenskar bakom Detroits viktiga seger

Uppdaterad
Publicerad

Detroit Red Wings svenskar noterades för assist vid samtliga av lagets mål när man besegrade Minnesota med 3-2 på hemmais. Viktiga poäng i lagets jakt på en plats i Stanley Cups Playoff.

I mitten av den första perioden satte Dylan Larkin 1-0 målet för hemmalaget, framspelad av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg. 2-0 kom i den andra perioden efter att Gustav Nyquist spelat fram Tomas Tatar. En annan svensk presenterade sig senare i den andra perioden. Den här gången var det Minnesotas tur att göra mål och det genom Jonas Brodin, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

I den tredje perioden noterades Nyqvist för ytterligare en assist tillsammans med Jonathan Ericsson då Riley Sheahan gjorde 3-1 målet för Red Wings. I mitten av slutperioden satte sedan Minnesotas finländare Mikael Granlund slutresultatet 2-3.

Tuff kamp i tabellen

Detroit ligger lika med Philadelphia Flyers, som dock har två matcher mindre spelade, vilket kan bli avgörande i kampen om en slutspelsplats. Red Wings ligger en poäng bakom Boston Bruins i kampen om en tredjeplats i Atlantic Division.

– Under de senaste åren har vi fått slå oss fram till slutspelet och det är inte annorlunda i år, säger Gustav Nyquist till nhl.com efter matchen.

– Vi vet att vi har ödet i egna händer. Vi ska möta dem (Bruins, nästa torsdag i Boston). Så länge vi fortsätter att vinna är det bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.