Henrik Zetterberg (till vänster) gratuleras efter sitt 2-3-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Svenskar bakom Detroits vändning

Detroit låg under hemma mot Pittsburgh med 3-1 en rejäl bit i tredje perioden men vann med 4-3 efter förlängning. Niklas Kronwall gjorde två mål och en målgivande passning. Henrik Zetterberg bidrog med ett mål och två assist.

39 sekunder återstod av tredje perioden när Kronwall sköt 3-3 med ett dragskott bakom en skymd målvakt. Zetterberg fick en assistpoäng. I sudden jobbade ”Zäta” fram pucken till Justin Abdelkader, som drog till direkt och avgjorde matchen. Segermålet kom 4.16 in i förlängningen.

Med tre minuter kvar av tredje perioden pekade mycket på seger för Pittsburgh. Då klev Zetterberg in i handlingen genom att skicka in 2-3-reduceringen i krysset. Vändningen fullbordades efter assistpoäng av lagkaptenen på två raka mål.

NHL 2014-2015

– Vi hade tillräckligt med tid, säger en nöjd ”Zäta”.

Både 2-3 och 3-3 gjordes efter att Detroit tagit ut målvakten.

– Vi måste bli bättre på att försvara oss, suckar Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby.