Bäckström stekhet när Washington vann

Stjärncentern Nicklas Bäckström i Washington glänste på isen än en gång när laget vann över Pittsburgh med 4-1 på bortais.

Pittsburgh kom till start med en ny tränare och förhoppningar om en nytändning. De kom på skam direkt.

Bäckström gjorde matchens första mål och låg även bakom T J Oshies båda fullträffar tredje perioden.

– Det känns alltid bättre att göra första målet. Statistiskt sett är vi är ganska bra när vi slår in första, och vi fick också 2-0 i första perioden, säger Nicklas Bäckström till nhl.com.

– Skönt att vi fick göra lite mål också, det har varit lite si och så med det senaste tiden, säger Bäckström till Expressen.

Störst matchhjälte blev dock målvakten Braden Holtby som räddade 44 skott. Holtby har imponerat i höst och starkt bidragit till att Washington nu leder Eastern Conference.

– Vi har sån tur som har honom i kassen. Han är vår bästa spelare varje kväll, berömmer Bäckström lagkamraten på Washingtons hemsida.

Ottawas svenskar glänste

Svenskarna Mika Zibanejad och Erik Karlsson storspelade när deras Ottawa Senators besegrade Los Angeles Kings med 5-3 på bortais i NHL.

Kings tog täten med ett mål i första perioden, men i andra kom Senators tillbaka och fick in fyra fullträffar på drygt tolv minuter. Erik Karlsson, assisterad av Zibanejad, slog in 3-1-målet. Det var Karlssons sjunde mål för säsongen, och i tredje och sista perioden hittade Zibanejad nätet för femte gången under säsongen med sitt avgörande 5-3-mål.

Både Karlsson och Zibanejad utsågs till matchens stjärnor.

”Gjorde vad som krävdes”

– Jag tycker inte att vi spelade så bra hela matchen, men vi gjorde vad som krävdes för att vinna, säger Karlsson enligt aftonbladet.se.

Även Johan Larsson stjärnspelade när hans Buffalo slog Detroit med 2-1 borta. Svensken slog in det avgörande målet, hans första för säsongen.