Svenskar låg bakom Bostons seger

Boston vann borta mot Minnesota med 3-2 efter sudden. Ett svenskt samarbete ledde fram till matchens första och sista mål.

Drygt fem minuter in i första perioden petade en Loui Eriksson i obalans fram pucken till Carl Söderberg, som tryckte in 1-0. I förlängningen var det ombytta roller. Söderberg hade pucken bakom kassen, skickade in den till Eriksson, och den senare satte distinkt segermålet 01.30 in i sudden.

Det var dock Bostons målvakt, Niklas Svedberg, som utsågs till matchens bäste spelare.

– Vi har spelat många matcher där vi kämpat väldigt hårt utan att få det resultat vi hoppats på, så det är givetvis en skön känsla att få med sig en seger. Vi måste bygga vidare på det här, säger Svedberg, som motade 35 av 37 puckar.

Segern var välbehövlig för Boston, som bara hade vunnit en av de sju senaste matcherna.