Svenskarna bakom allt när Arizona vann

Arizona slog New Jersey med 4-1.

Det kan man till stor del tacka svenskarna för som var inblandade i nästan allt framåt för Arizona.

Johan Larsson gjorde bland annat mål för andra matchen i rad och Loui Eriksson noterades för två assist.

Arizona har haft en minst sagt tuff säsong i NHL.

Inför nattens möte med New Jersey Devils låg laget näst sist i ligan på bara 22 inspelade poäng.

Men i natt fick laget jubla, för andra matchen i rad.

Trots tidigt underläge lyckades Arizona vända och vinna med 4-1. Och det var de svenska spelarna som lade grunden till segern.

Loui Eriksson var assisterade först Dysin Mayo till 1-1 halvvägs in i andra perioden. Sedan var det återigen Eriksson, tillsammans med Anton Strålman, som serverade Lawson Crouse till 2-1-målet.

– Vi var inte nöjda med första perioden och vi skapade inte alls mycket. Vi pratade om det i paus och kom ut mycket bättre i andra. En grym comeback, säger Loui Eriksson.

Larssons sjätte mål för säsongen

Svenskpoängen var dock inte slut där.

I slutperioden fastställde Johan Larsson slutresultatet till 4-1 när han hittade luckan bakom Mackenzie Blackwood i New Jersey-målet.

Det var Johan Larssons sjätte mål för säsongen och mål för andra matchen i rad.

Förutom svenskarnas bidrag till segern storspelade också tjeckiska målvakten Karel Vejmelka och räddade 35 av 36 skott.