Den förre New York Rangers-spelaren Adam Graves delade ut Lars-Erik Sjöberg-priset till Oscar Lindberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskdoldis gör succé i Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Vem som är den store sensationen i New York Rangers i höst?

Nej, inte Henrik Lundqvist.

Inte heller Mats Zuccarello eller någon annan etablerad spelare.

I stället är det Oscar Lindberg – som i natt fick ett fint pris.

Oscar Lindberg, 24, gör succé i New York Rangers. Den förre Skellefteå-spelaren utsågs i natt till årets rookie på klubbens försäsongscamp och fick för det ta emot priset ”Lars-Erik Sjöberg Award”. Sedan gick han ut och gjorde en ny assist när Rangers vann med 3–2 mot Boston.      

– Jag är väldigt glad över priset, det bevisar att jag har gjort något bra under försäsongen, säger Lindberg till Bergen Record, som Aftonbladet citerar.

NHL 2015-2016

Lundqvist stoppade 19 skott

En annan svensk som imponerar i Rangers är målvakten Henrik Lundqvist, som spelade under den andra halvan av matchen. Han stoppade alla 19 skott han fick mot sig.

– Jag tycker att det var en bra match för mig. Jag hade bara spelat en och en halv match inför den här, så jag ville verkligen få en stabil match och bli testad. Nu får vi en ny vecka med träning och jobba mentalt för att få en bra start, säger Lundqvist på Rangers hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet