Se Anton Forsbergs framspelning och hans straffräddning mot Minnesota Foto: Viaplay

Svensksuccé när Ottawa vann mot Minnesota i Stockholm

Ottawas Anton Forsberg briljerade i mål i segern mot Minnesota.

Först spelade han fram till Erik Brännströms utjämnande mål, sedan spikade han igen när matchen gick till straffar.

– Det kunde inte ha slutat bättre, säger Forsberg.

Se Anton Forsbergs framspelning och hans straffräddning i spelaren ovan.

Både Anton Forsberg och Filip Gustavsson i Minnesotas stod för fina matcher mellan sina stolpar. Forsberg räddade till exempel en straff under matchen som togs av Marcus Johansson.

Kort efter straffmissen tog Minnesota dock ledningen i matchen, det genom österrikaren Marco Rossi en bit in i andra perioden.

I början av tredje perioden var det svenskarna som tog Ottawa tillbaka in i matchen. Forsberg var snabbtänkt när Minnesota bytte ut hela laget och skickade Erik Brännström till ett friläge – som han dundrade förbi Gustavsson i målet.

– Det var inte svårt att se Erik, han skrek och slog med klubban för att få uppmärksamhet. Fick till en bra passning och det blev ett bra skott av honom, säger Anton Forsberg.

Det var Brännströms första mål för säsongen och Forsbergs första poäng i år.

Matchen höll sig vid 1-1 hela vägen och behövde avgöras med straffar. Där blev Forsberg, tillsammans med målskytt Josh Norris, hjälte för sitt Ottawa då han räddade alla tre straffar.

Vistelsen i Sverige blev succéartad för Ottawa som vann båda sina matcher i Globen.