Lagkapten Hanna Olsson. Foto: Bildbyrån

Sverige föll i bronsmatchen i JVM

Sverige blir utan medalj i junior-VM. Ryssland blev för svåra i bronsmatchen och vann med 2-0.

Både den första och andra perioden mellan Sverige och Ryssland slutade mållös, och det var upplagt för dramatik de sista 20 minuterna.

Men Sverige fick en mardrömsstart av perioden. Redan efter en dryg minut hittade Jelena Provorova nätet bakom Anna Amholt i Sverige mål. Sverige fick sedan inte in en kvitteringspuck och med 40 sekunder kvar av matchen avgjorde Daria Beloglazova till 2-0 i powerplay.

Efter bronsmatchen utsåg den svenska landslagsledningen målvakten Sofia Reideborn och forwardsparet Matilda af Bjur och Hanna Olsson till Sveriges tre bästa spelare under turneringen.

I finalen senare under lördagen möts Kanada och USA.