SVT-experten förvånad efter petningen

Uppdaterad
Publicerad

En som fick lämna JVM i sista gallringen var succéspelaren Jonathan Davidsson. Något som överraskar SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson. ”Jag måste säga att jag var lite förvånad”, säger han.

Tre spelare ratades sista dagen och därmed blev 23-mannatruppen klar. Djurgårdens Davidsson har haft en bra säsong så här långt, men skickades hem i sista stund.

– Jag tycker att han har visat en fin form på slutet och jag tror att han skulle kunna bidra här ute också, säger Andersson och fortsätter:

JVM i ishockey

– Det kanske säger lite om den starka truppen som vi har i Sverige. Samtidigt tror jag att han skulle kunna bidra med skridskoåkningen och intensiteten.

En som däremot är med är Frölundas 16-årige underbarn Rasmus Dahlin. Förutsatt att han spelar kommer han att slå rekord som yngste svensk i JVM genom tiderna.

– Jättespännande. Vi ser ju hur han spelar i Frölunda med självförtroende och mognad. Han har fyra år kvar på junior-VM och en helt makalös utveckling. Det ska bli jättekul att följa honom här, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet