Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT förlänger hockeyrättigheterna

Uppdaterad
Publicerad

Till och med säsongen 2018/2019 kommer SVT att fortsatt visa högklassig ishockey på senior- och juniornivå. Avtalet med Svenska ishockeyförbundet har förlängts. – Roligt att ha TV-pucken, JVM och Tre Kronor, så att man kan följa spelarna hela vägen. En styrka i vår bevakning, säger Per Yng, ansvarig utgivare på SVT Sport.

Rättigheterna omfattar i stort sett samma som nuvarande avtal och gäller Tre Kronor-matcher i Euro Hockey Tour, Damkronornas VM och från Juniorkronornas VM. Dessutom fortsätter SVT att visa klassikern TV-pucken samt finalspelet i Riksserien.

– Det här betyder att vi har ett bra hockeyutbud totalt sett. Det är kul att vår väldigt långa relation med hockeyförbundet fortsätter, säger Per Yng.

JVM i ishockey

– Det är glädjande att vi nu kunnat förlänga samarbetet med SVT i ett nytt avtal. Det ger oss möjligheten att förutom Tre Kronor även få visa upp damernas VM och ungdomsishockey på såväl flick- som pojknivå, säger Christer Englund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Förlängningen innebär att SVT fortsätter att visa populära JVM.

– Junior-VM är ju en rättighet som växt under den här tiden vi har hållit på och Juniorkronorna har blivit enormt populära. Turneringen ligger väldigt bra mellan jul och nyår när folk är lediga och tittarsiffrorna är fantastiska, även om det ofta spelas i Nordamerika mitt i natten, säger Yng.

JVM spelas i år i Montreal/Toronto och startar den 26 december, då bland annat Sverige möter Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet