SVT:s expert: ”Vinner utan att det är snyggt” Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Bland det bästa jag sett”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klara för semifinal i World Cup efter en rejäl holmgång mot Lag Nordamerika. SVT:s expert Jonas Andersson var lyrisk efter matchen. ”Det är bland det bästa jag har sett och ett smakprov på hockeyns framtid”, säger han till SVT Sport.

Två mål och ett friläge bakåt – allt inom en och halv minut. Trots det lyckas Sverige knipa en poäng och därmed kvalificera sig för semifinal i World Cup.

SVT:s expert Jonas Andersson var helt lyrisk efter Sveriges holmgång mot det unga och snabba Nordamerika.

World Cup i ishockey

– Efter inledningen trodde jag inte på en svensk seger, men det här laget har en förmåga att hitta ett sätt att få resultat, säger Jonas Andersson.

För det var en ruskig inledning av ungtupparna.

– Vilken brutal start av Lag Nordamerika. Det är bland det bästa jag sett och ett smakprov på framtidens hockey. Nordamerika är ett lag fyllt av stjärnor, inte blivande stjärnor.

”Han är etta, två och trea”

I det svenska laget fanns det dock en spelare som lyckades hålla kvar Sverige i matchen.

– Det går det inte att bortse från att Henrik Lundqvist återigen var briljant.

Vilka är Sverige bästa spelare i den här matchen?

– Henrik Lundqvist var odiskutabelt etta, två och trea i kväll.

Jättebra chanser att vinna

Nu väntar Lag Europa i semifinalen. Samma lag som Sverige förlorade stort mot (2–6) i träningsmatchen inför turneringen.

– Det var bra att de fick en träningsmatch. Europa är ett väldigt skickligt lag och på pappret minst lika namnkunnigt som Sverige, säger Jonas som ändå tror på svensk seger.

– Så som Sverige spelar nu så har vi jättebra chanser att vinna en semifinal mot Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet