SVT:s expert om Leksand: ”En scenförändring”

Uppdaterad
Publicerad

Mora hade chansen att säkra en SHL-plats i kväll men Leksand ville annorlunda och vann den femte kvalmatchen med 4-2. Nu står det 3-2 i matcher till Mora.

– Till skillnad från de tidigare matcherna förde Leksand matchen så det var verkligen en scenförändring, säger SVT:s expert Jonas Andersson i Hockeykväll.

Leksand vann i dag – och behöver vinna de resterande två matcherna i kvalet mot Mora om man ska hålla sig kvar i SHL.

Men trots att laget tog hem kvällens batalj i ”Slaget om Siljan” är SVT:s expert Jonas Andersson inte övertygad.

– Leksand gör det bra i egen zon i dag, så har det inte varit tidigare i matchserien. Som vi såg i första perioden, när de är lite pressade lägger de konstant över problemen på någon annan i egen zon, säger Andersson i Hockeykväll.

– Ska Leksand vinna de andra två matcherna måste man få ihop laget mycket mer.

”En scenförändring”

Trots allt var dagens seger ett fall framåt.

– Till skillnad från de tidigare matcherna var det Leksand som åkte mer skridskor. I första perioden går Leksand bort sig lite men lyckas ändå få med sig ledningen och för matchen, så det var verkligen en scenförändring.

Mer desperation i Leksand

SVT:s kommentator Chris Härenstam tror att Mora slappnade av för mycket.

– Mora hade 3-1 i matcher, de andades ut lite och visste att de hade flera chanser. Laget gjorde inte jobbet riktigt. Leksand ville mer och var lite mer desperata, säger Härenstam.

Kan Leksand vinna resterande matcher?

– Ja, om de spelar som i dag med desperation och jobbar för varandra. Det var uppoffrande och helt underbart att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.