Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Eliasson är bäst och det vet Boork”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports hockeyexpert Mikael Renberg är helt oförstående till Leif Boorks beslut att peta Emma Eliasson. ”Om Grönborg inte tagit ut Erik Karlsson till exempel, då hade det blivit ett jävla halabalo i hockey-Sverige, och på den nivån är det här också – Eliasson är bäst och det vet Boork.”

Emma Eliasson, 27, utsågs i våras till Sveriges bästa spelare och Riksseriens bästa back. Men i Leif Boorks senaste landslagstrupp finns Luleås backstjärna inte med.

SVT Sports expert Mikael Renberg liknar petningen vid att Rickard Grönborg inte skulle ta ut Ottawastjärnan Erik Karlsson.

Damkronorna

– Då hade det blivit ett jävla halabalo i hockey-Sverige, och på den nivån är det här beslutet också – Eliasson är bäst och det vet Boork.

– Den här petningen beror absolut inte på hennes färdigheter som hockeyspelare. Jag känner Emma lite grann och hon säger visserligen vad hon tycker och är inte rädd för att diskutera tuffa saker, men hon är en snäll tjej och hon är bra i ett omklädningsrum. Jag är förvånad att det har skurit sig mellan henne och förbundskaptenen, säger Mikael Renberg.

– Det måste hänt något väldigt, väldigt allvarligt som gör att Boork inte tar ut henne.

– Boork vill ta de här uppseendeväckande besluten som övriga hockey-Sverige inte förstår. Jag vet inte varför han gör det. Om han gör det för uppmärksamhet själv, eller för lagets bästa. I det här fallet kan jag inte tänka att han gör det för laget eftersom att Eliasson är bäst. Hans ledarstil är att visa vem som bestämmer. Det verkar vara väldigt viktigt för Leif Boork att visa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet