Syd vann Stockholmsderbyt

Stockholm Syd vann kvartsfinalderbyt mot Stockholm Nord efter en riktig rysare som avgjordes i sudden death (2–1).

Det var en jämn förstaperiod där Lucas Jidenius gav Nord ledningen i den första perioden.

Men i den andra tog Syd över spelet allt mer, och skottstatistiken gav en rättvis hint om vilka som skapade flest chanser.

14–6 i skott och kvitteringen kom i spel fyra mot fem drygt fyra minuter in i perioden.

William Wiå tryckte dit pucken efter en riktigt läcker passning från Tobias Skeppström som spelade fram bakom ryggen.

– Vi stressar backarna i boxplay. Skeppström passar bra och det är bara nypa dit den. Det är helt obeskrivligt, sa Wiå till SVT direkt efter målet.

Wiå assisterade sedan till Sebastian Walfridsson som satte ett hårt skott i nät 2.34 in i förlängningen.

– Vi ger mycket yta till varandra. Jag hittade en lucka och det är bara att skjuta.