Tampa avsatte ”Kung Henrik”

Trots hemmaplan och en storspelande Henrik Lundqvist så förlorade New York Rangers den sjunde avgörande matchen mot Tampa Bay med 2-0 och är därmed utslagna ur Stanley Cup.

– Det är smärtsamt, när man kommit så här långt är det extra tufft. Vi var 20 minuter i från en final,  sa en bedrövad Lundqvist efter matchen.

Tampa spelade en perfekt defensivt genomförd match och gav aldrig Rangers en chans att skapa några heta målchanser.

Stanley Cup 2015

I den tredje perioden fick man tillslut hål på Lundqvist när Alex Killorn tryckte in en backhand från nära håll.

Vid en snabb spelvänding så hamnade Ondrej Palat ensam med Lundqvist från vänsterkanten och stänkte upp 2-0 i krysset bakom en chanslös Lundqvist och matchen var över.

– Det känns overkligt, det här har man drömt om sedan man var liten grabb, sa Victor Hedman till SVT Sport efter matchen.

Hedman som i par med Anton Strålman spelade mycket stabilt och säkert.

Revansch för Strålman

För Strålman kändes det säkert extra skönt med tanke på att Rangers valde att inte förlänga hans kontrakt inför den här säsongen vilket innebar att han hamnade i Tampa:

-Jag var väldigt besviken när jag fick lämna, men det är inget jag tänker på nu. Jag trivs väldigt bra där jag är nu, säger Strålman till SVT Sport.

Lundqvist som hade sex raka segrar i en sjunde och avgörande match fick i den tredje perioden kapitulera.

Efter slutsignalen när spelarna skulle tacka varandra ställde sig hemmafansen upp och skanderade: ”HEN-RIK, HEN-RIK, HEN-RIK” och hyllade sin storspelande målvakt som ännu en gång missat chansen att vinna Stanley Cup.

I Tampas mål storspelade Ben Bishop. Tampa är nu finalklart och väntar vinnaren Chicago mot Anaheim.