Tampa Bay en seger från semifinal

För andra matchen i rad krävdes förlängning.

Och för andra matchen i rad var det Tampa Bay som stod som segrare när allt var över.

Florida-laget slog New York Islanders med 2–1 och är nu en seger från semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

Förlängningen var bara en och en halv minut gammal när Jason Garrison bombade in ett slagskott från blålinjen och ordnade den viktiga segern.

Dessförinnan hade Islanders tagit ledningen tidigt i den första perioden – Kyle Okposo målskytt efter läckert klapp-klapp-spel – och Lightnings Nikita Kutjerov kvitterat med ett rappt handledsskott i tredje perioden.

Det var ryssens åttonde mål i slutspelet och han toppar därmed skytteligan före en trio spelare med sex fullträffar.

– Han har varit en hjälte genom hela slutspelet. Och han var på rätt plats igen, säger Victor Hedman enligt TT.

”Hedman är overklig”

Även i torsdags räddade Kutjerov Tampa Bay genom att tvinga fram en förlängning med ett kvitteringsmål i den tredje perioden.

– Jag gillar att spela under press. Jag försöker helt enkelt hjälpa mitt lag så mycket jag kan, det är bara flyt att jag lyckas göra målen, säger han till nhl.com.

Svenske backgiganten Victor Hedman hade mest istid av samtliga utespelare med 27.46. Han hyllades av assisterande tränaren Rick Bowness tidigare under slutspelet:

– Victor kan åka ifrån alla andra i ligan i hans storlek – framåt, bakåt, från öst till väst. Det är overkligt hur mycket is han täcker, sade Bowness.

Strålman närmar sig comeback

Tampas andre svensk, Anton Strålman, bröt vadbenet den 25 mars men har kunnat delta på morgonträningarna inför de senaste två matcherna. Han spelar sannolikt inte nästa match heller.

Efter att Islanders vann den första kvartsfinalen har nu Tampa Bay vunnit tre raka och har chansen att avgöra på hemmais.