Tampa Bay slog Rangers i förlängning

New York Rangers fick en pangstart borta mot Tampa Bay i Stanley Cup-slutspelet i natt.

Sedan svängde det, igen och igen, innan hemmalaget drog det längsta strået i förlängningen och vann med 6-5. – Jag måste spela bättre. Vi kan inte vinna om jag fortsätter släppa in sex mål, sa en dämpad Lundqvist till NBC efter matchen.

New York Rangers såg tidigt ut att ha repat sig efter 2-6-förlusten hemma i Madison Square Garden natten till tisdagen. Derick Brassard sköt 1-0 redan efter en minut, och knappt nio minuter senare satte Jesper Fast 2-0 med sitt andra NHL-slutspelsmål för året och i karriären.

Semifinalmatchen i Amalie Arena nere i Florida kunde knappast ha börjat mycket bättre för Rangers.

Stanley Cup 2015

Mål av Johnson

Men Steven Stamkos reducerade minuten senare, och tio minuter in i mittperioden klev Tyler Johnson in i handlingen. Den 24-årige centern, som gjorde sitt lags tre första mål senast, spelade fram Ondrej Palat till kvitteringen — och satte själv 3-2 till Tampa Bay knappt tre minuter senare, assisterad av Palat och Victor Hedman.

Med knappt tre minuter kvar av perioden spelade Hedman fram Alex Killorn till 4-2 med sin nionde slutspelsassist för året.

Men gästerna kom igen. Jesper Fast gjorde sitt andra mål för kvällen när han reducerade för New York Rangers redan 29 sekunder senare, och i början av slutperioden kvitterade Ryan McDonagh.

Sen kvittering

Ondrej Palat satte 5-4 till hemmalaget med knappt sex minuter kvar. Men nej, än var det inte slutåterhämtat. Med mindre än två minuter kvar kvitterade Dan Boyle och tog matchen till förlängning.

Den blev däremot kortvarig. Tre minuter och 33 sekunder tog det, sedan pangade Nikita Kutjerov in det avgörande målet bakom Henrik Lundqvist, som för andra matchen i rad släppte in sex mål.

Tampa Bay leder semifinalserien med 2-1 i bäst av sju matcher. Lagen möts igen i Florida natten till lördag.