Tampas första period avgjorde

Tolv minuter in i första perioden ledde Tampa Bay med 2-0 mot New York Islanders, en ledning som höll matchen ut. Hedman låg bakom inledningsmålet och i andra perioden gjorde han sitt första mål i slutspelet.

Victor Hedman låg bakom den kontring som gav Tampa Bay ledningen i början av första perioden. Hedman hittade, från sin bakposition, Ondrej Palat med en lång passning. Palat spelade sedan fram Tyler Johnson som gjorde 1-0. Sex minuter senare gjorde Tampa Bay 2-0. New York Islanders reducerade innan Hedman lite turligt klev in i rampljuset igen.

I ett powerplay i andra perioden sköt Hedman ett direktskott från offensiva blå. Ett hårt skott som skulle gått utanför om inte Islanders Calvin de Haan fått pucken på skridskon. Hedmans skott styrdes in till 3-1. Tyler Johnson fastställde slutresultatet 4-1 i tom kasse slutet av tredje. Hedman utsågs till en av matchens stjärnor.

–Vi spelade med mycket mer fart. Vi utnyttjade våra styrkor. Vi fick ner pucken djupt, jobbade hårt och skapade oro runt deras mål och vi spelade snabbt defensivt, säger Hedman till NHL.com efter matchen.

Det står nu 1-1 i matcher mellan Tampa Bay och New York Islanders i kvartsfinalen.