• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Klubbdirektören: ”Det här kom lite överraskande”

Uppdaterad
Publicerad

Luleås klubbdirektör Thor Stöckel är förvånad över SHL-målvakten Mark Owuyas avstängning för brott mot dopningsreglerna. – Jag hade förväntat mig att få information om det skulle vara något så därför kom det här lite överraskande, säger Stöckel till SVT Sport.

Visste du om att man har försökt testa Mark tidigare?

– Jo det har jag vetat att de har haft några synpunkter på något test, men den dialogen jag haft med dopningskommissionen och jag trodde att det var utrett, säger Stöckel till SVT Sport.

Vad sa dopningskommissionen då, vad var problemet?

– Då ville de ha tag på Mark och att han skulle svara på några frågor kring det dopningstest de skulle göra och jag hade förväntat mig att få information om det skulle vara något så därför kom det här lite överraskande.

Är problemet att testet inte är gjort, eller har de gjort ett test?

– Det vet jag faktiskt ingenting om, det är därför jag vill ha information och prata med källan innan jag vill uttala mig mer om det.

Hur kommer ni att fortsätta den här processen nu?

– Personligen har jag sökt kontakt med RS (Riksidrottsförbundet) och dopningsnämnden utan att lyckas och det kommer jag att fortsätta göra.

– Det viktigast för mig är att få ta del av det här underlaget och därifrån i så fall agera, säger han till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.