Foto: TT Nyhetsbyrån

Timrå: ”Vi har räddat klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska Timrå IK har länge dragits med akuta ekonomiska problem och legat nära konkurs. Nu kommer gladare besked för Timråfansen. – Vi har räddat föreningen, säger klubbchefen Lars Nolander.

Beskedet har dröjt och olika bud har nått både media, spelare och supportrar. Men så idag kom till sist ett konkret besked – Timrå IK lever vidare.

– Vi har räddat föreningen. Vi kan fortsätta vår totala verksamhet från de yngsta och ända upp i a-laget. Jag är väldigt lättad, meddelar klubbchefen Lars Nolander.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Det finns dock en liten brasklapp i den lösning som ska rädda klubben – den är kortsiktig. För tillfället har man tack vare att kommunen betalat ut klubbens driftbidrag i förtid, och via mer diffusa insatser från näringslivet, säkrat sin existens och tätat de skuldhål som funnits.

– Det har varit ett oerhört arbete framför allt med kommunen. Vi hör verkligen ihop och därför har vi också ett bra samarbete. Vi har fått fram en kortsiktig åtgärd som gör att vi kan göra rätt för oss utifrån de skulder vi berättat om tidigare, berättar Nolander.

Den akuta krisen är alltså över. Men för att Timrå även i fortsättningen ska kunna bedriva den satsning man gör i dagsläget krävs att man skär ner på kostnader, troligvtis på ett eller annat sätt i personalstyrkan, och att man får arenan såld.

– Vi har fått en respit i tiden. Nästa steg, nästa vecka redan, kommer Timrå IK att jobba vidade med försäljning av arenan. Den kommer bjudas ut på fastighetsmarknaden för att få den såld. Den lösningen vet vi inte hur den kommer se ut än. Men det finns en marknad som uppstått kring arenan, säger kommunalrådet i Timrå, Eva Lindstrand.

Arenan har varit ute till försäljning tidigare men någon lösning har inte nåtts. Det som ändrats nu är enligt kommunalrådet dels att man de senaste dagarna fått indikationer på att arenan faktiskt är värd mer än de bud som tidigare kommit in, och dels att det finns nya, seriösa aktörer som intressenter.

– Det finns seriösa och ansvarsfulla fastighetsbolag som vill köpa arenan, säger Eva Lindstrand, som dock inte vill gå in på exakta detaljer om varför tidigare affärer har spruckit.

Och mitt i alltihop ska det spelas hockey. Ikväll 19.00 tar Timrå emot AIK i den arena som fungerar både som skådeplats för allsvensk hockey, och ekonomisk livboj för Timrå IK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet