Arvid Lundberg, Mattias Ritola, Patrik Zackrisson, Andrew Calof och Tim Heeds Skellefteå tog en ny seger i SHL. Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Tionde raka segern för Skellefteå

Tio raka segrar.

Skellefteå har fått upp ångan rejält i SHL.

”Vi har ett bra flyt i laget”, säger matchvinnaren Patrik Zackrisson.

Skellefteå AIK tog i kväll den tionde raka segern i SHL och har 28 av 30 möjliga poäng där. Laget vann med 3–2 borta mot formstarka HV71 (som hade fem raka matcher med poäng efter en minst sagt svängig match.

Avgörandet kom i början av den tredje perioden, då Patrik Zackrisson efter knappt en och en halv minut – med matchens kankse lösaste skott – fick pucken förbi Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71:s mål.

– Det var ett olyckligt mål de får, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

”Gav det en ärlig chans”

HV tryckte stundtals på hårt i den tredje perioden och vann skottstatistiken med 11–3, men lyckades alltså aldrig kvittera.

– Vi gav det en ärlig chans, men det ville sig inte, säger HV:s tränare Johan Lindbom till C More.

– Vi har ett bra flyt i laget och skapar mycket lägen och vinner. Vi gör kanske inte vår bästa match, men vi vinner, säger Skellefteås Patrik Zackrisson till C More.