Tollefsen stängs av för hot

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads stjärnback Ole-Kristian Tollefsen stängs av i tre matcher för att ha dödshotat en linjedomare. Han ska också betala 50 000 kronor i böter.

Domaren hävdade att norrmannen sagt ”Ska jag döda dig med”. Tollefsen å sin sida säger att han reagerade efter ett kraftigt nackgrepp från linjedomaren och sagt ”Vad skulle du tyckt om jag gjort detsamma på dig så det skulle känts som du skulle dö”.  

– Han tog ett nackgrepp på mig och jag kunde inte andas, så jag ”freakar” ut lite. Då frågar jag egentligen bara rakt ut, ”det känns som att jag ska dö när du gör så, vill du att jag ska göra samma sak på dig, så det känns som att du ska dö?”. Då tar han det som ett dödshot, sade en ångerfull Tollefsen efteråt till tidningen.

Disciplinnämnden skriver att man inte har anledning att ifrågasätta domaren och att Tollefsens uttalande ska ses som ett hot, vilket är oacceptabelt. Färjestadsbacken är spelklar igen till hemmamötet med Modo den 4 december.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet