Foto: TT Nyhetsbyrån

Frölunda upp i topp efter seger i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda tog över serieledningen efter att ha vunnit med 3-1 mot Malmö.

Ilari Filppula kvitterade för Malmö med ett konstmål en bit in på andra perioden, men kort efter det så satte Robin Figren 2-1 till Frölunda, vilket blev det avgörande målet. Frölunda, som spelade med flera unga spelare, var inspirerat och vann rättvist.

– Åka in genom indianen, in på planen, det har jag velat göra sen jag var liten, sa den unge frölundaiten Rasmus Dahlin till C More Hockey. Dahlin, född år 2000, är med sina 186 cm inte längre liten i fysisk bemärkelse. Det fick Malmöspelare känna på (kolla tacklingen i spelaren ovan).

– Klart man är nervös, men det är bara köra. Vi får uppbackning av lag och ledare. Misstag händer, de säger att så länge vi försöker så är det bra, sa Rasmus Dahlin till C More efter matchen. Frölunda som mönstrade flera unga spelare drog längsta strået och går med det upp i topp.

Ytterligare en tackling i matchen var av det fulare slaget. Frölundas Kristoffer Gunnarsson fick matchstraff för det, vilket var Frölundas fjärde för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.