Pelle Hånberg förde upp Karlskrona i SHL. Foto: Bildbyrån

Pelle Hånberg lämnar Karlskrona HK

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona har inte vunnit i SHL sedan december. Nu väljer man att omedelbart gå skilda vägar med huvudtränaren Pelle Hånberg.

Pelle Hånberg tog över Karlskrona inför säsongen 2014/2015 och gjorde succé direkt genom att föra upp laget till SHL. Efter en mycket fin start av årets säsong ledde man ett tag serien, men elva raka förluster har gjort att de fallit i tabellen.

Senaste förlusten för Karlskrona HK kom i lördags mot Växjö Lakers. Det blev den elfte förlusten i rad och klubben hamnade därmed på en tiondeplats i tabellen.

Och under söndagskvällen kom beskedet: klubben och huvudtränaren Pelle Hånberg går skilda vägar. Samtalet mellan honom och sportchefen Michael Sundlöv skedde bara några timmar innan KHK skickade ut ett pressmeddelande.

Varför togs det här beslutet just nu?

– Rent krasst så är det resultaten på slutet som har bidragit. Det har hackat poängmässigt och vi behöver ny energi och förändring, säger sportchef Michael Sundlöv till SVT.

Hur har spelarna reagerat?

– Jag har inte varit i kontakt med alla ännu, bara skickat SMS. Jag träffar dem imorgon.

Har det riktats kritik mot Pelle Hånberg från spelarhåll?

– Nej.

Hur reagerade Pelle Hånberg på beskedet?

– Det vill jag faktiskt inte gå in på. Jag har större respekt för honom än så. Men det är klart att det aldrig är roligt att fatta den här typen av beslut.

Hur ser du på hans tid i KHK?

– Jag var själv inte med när de tog sig upp i SHL. Men det är ju helt klart att Pelle Hånberg har gjort otroligt mycket gott för KHK och jag önskar honom all lycka till. Jag är stolt över det som vi har gjort tillsammans.

SVT har varit i kontakt med Pelle Hånberg. Via SMS har han dock avböjt att kommentera. Till Aftonbladet har han sagt följande: ”Tacksam för två år, nio månader och en vecka – och en otrolig resa. Avslutar mitt jobb med att ligga tia i tabellen, som varit målet sedan i våras. Nu önskar jag att laget behåller platsen och når målet”.

KHK:s Alexander Bergström kommenterade så här på Twitter: ”Tråkigt när en person ska bära hundhuvudet. Vi får inte glömma allt positivt vi har varit med om de senaste åren i KHK. I slutändan är det upp till oss spelare att göra jobbet. Tack för det du har gjort i KHK Pelle.”

KHK:s Ove Molin tar nu steget från assisterande tränare till huvudtränare resten av säsongen medan Mikael Aaro är kvar som assisterande.

Niklas Lundell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.