Tre Kronor föll mot Finland Foto: TT

Tre Kronor krossat – och segerlöst i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Trots en bra start åkte Sverige på tredje raka förlusten i Karjala Tournament. Finland vände på 29 sekunder, och drog ifrån till en 4-1-seger. ”Vill se mer hjärta”, säger assisterande förbundskaptenen Peter Popovic till SVT Sport.

2-3, 3-6 och nu 1-4. Regerande mästaren Tre Kronor har haft allt annat än ett lyckat Karjala-äventyr i Finland.

På söndagens fullbordades fiaskot när svenskarna föll klart mot Finland. Trots att Patrick Cehlins 1-0-mål gjorde att Sverige kunde gå till pausvila i ledning skulle det inte ge någon effekt i mittenakten.

På 29 sekunder gjorde Finland både 1-1 och 2-1 genom Joonas Kemppainen och Miro Aaltonen. Och innan perioden var slut hade finländarna dödat matchen med ytterligare två mål.

”Vill se mer hjärta”

– Det ser bra ut fram till 1-1, sen tappar vi allt. Vi överarbetar och är röriga i egen zon, säger assisterande förbundskaptenen Peter Popovic till SVT Sport.

– Vi måste ta mer kamp, jag vill se mer hjärta. Vi måste visa stolthet, säger han.

Tre Kronor var aldrig nära att skapa liv i tredje perioden, och matchen slutade 4-1.

– En dålig turnering av Sverige, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.