Mäktig vändning gav seger

Tjeckien gick upp till en 3–0-ledning i början av andra perioden. Tre Kronors galna svar: Tre mål på en minut och seger med 6–4.

Tre Kronor fick en tuff start mot Tjeckien i Channel One Cup som med två snabba fullträffar hade 2–0 i paus och i andra utökade Roman Cervenka ledningen. Sveriges målvakt Anders Nilsson hade därmed ingen kul inledning.

Men tack vare en rejäl målexplosion välkomnades Tre Kronor in i matchen igen.

Tre Kronor

Patrik Hersley slog till två gånger på 16 sekunder. Hans andra fullträff var en rejäl läckerbit. Backen rundade en spelare vid förlängda mållinjen och snärtade upp pucken i bortre krysset.

Johan Fransson kvitterade sedan i spel fem mot fyra.

Totalt tre mål på en minut och 14 sekunder och 3–3 på resultattavlan.

”Vi är skickligare”

Tjeckien övertog ledningen i spel fem mot tre, men i början av tredje slog Johan Fransson till med sitt andra mål för kvällen – 4–4 – och där kom också vändningen på allvar. Fem minuter före slutet slog Mattias Janmark in ledningspucken ur snäv vinkel och en stund senare stängde landslagsdebutanten Andreas Johnson matchen med sitt 6–4-mål.

– När dom gör sina mål hade vi ändå mycket puck. Vi är det skickligare laget och dom gör mål på varje läge dom har. Det är olyckligt men härligt att vi kan ge järnet och inte sända signaler att ge upp, säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till TV10.