Tre nya poäng av Forsberg

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte hattrick i hattrick för Filip Forsberg, men väl tre nya poäng när Nashville slog Washington med 5-2 i nattens NHL. ”Det känns defintivt bra”, säger Forsberg till NHL.com

Filip Forsberg hade chans att bli den första spelaren sedan Mike Bossy säsongen 81/82 att göra hattrick i tre raka matcher. Nu lyckades Forsberg inte med den bedriften i nattens match mot NHL:s bästa lag, Washington, men han gick långt ifrån poänglös.

Istället för tre mål blev det tre poäng i form av ett mål och två assist. Därmed har ex-leksingen gjort nio poäng på tre matcher och med det har han avancerat kraftigt i poängligan och befinner sig just nu på 43:e plats.

– Det är roligt att göra mål, speciellt när vi vinner matcher, säger Filip Forsberg till NHL.com.

forsbergmal

Sämsta trejden

Poängen och seger kändes lite extra då Washington var det lag som trejdade bort Forsbergs rättigheter mot tjecken Martin Erat för några år sedan. En trejd som idag ses som en av de sämsta tredjer de senaste tio åren.

– Ja, det måste jag erkänna, säger Forsberg till AB.

forsbergassist

Förutom Forsberg stod Viktor Arvidsson för en bra insats. Kusmarkssonen har fått sitt definitiva genombrott i år och med ett mål och en assist har han nu samlat ihop till 41 poäng på 58 matcher. Det ger honom en niondeplats i den svenska poängliga, före namn som bland annat Alexander Steen, bröderna Sedin och Jakob Silfverberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.