John Dahlström och Jonathan Davidsson får inte spela JVM. Foto: Bildbyrån

JVM-truppen bantas med tre spelare

Uppdaterad
Publicerad

26 spelare blev 23 när JVM-truppen spikades idag. Det är backen Jacob Moverare, och forwardsduon John Dahlström och Jonathan Davidsson som får lämna Kanada. ”Jäkligt surt just nu. JVM har varit min dröm hela livet”, säger Davidsson till Sportbladet.

Imorgon går Sverige in i JVM mot Danmark, men idag fick tre spelare lämna truppen då den slutgiltiga truppen togs ut.

Backen Jacob Moverare, 18, som tillhör Los Angeles Kings men spelar i OHL, var en av de som skickades hem.

– Klart man är besviken, men sånt är livet och det är en ny dag i morgon. Jag fick ingen sjukt bra motivering. Bara att de kände att de var nöjda med backparen och inte ville bryta någonting, sägen han.

På forwardsidan var det Djurgårdens Jonathan Davidsson, 19, och John Dahlström, 19, i Medicine Hat Tigers i WHL, som rök.

– Jag blev lite överraskad eftersom det gått så bra som det gjort för mig i Djurgården den här säsongen. Men jag lär mig av det här och kommer tillbaka till Djurgården med en jävla revanschlust,  säger Davidsson till Sportbladet.

Sveriges JVM-trupp

Målvakter: Felix Sandström, Filip Gustavsson, Adam Werner. Backar: Jacob Larsson, David Bernhardt, Kristoffer Gunnarsson, Oliver Kylington, Rasmus Dahlin, Gabriel Carlsson, Lucas Carlsson. Forwards: Filip Ahl, Elias Pettersson, Lias Andersson, Carl Grundström, Fredrik Karlström, Rasmus Asplund, Alexander Nylander, Joel Eriksson Ek, Jens Lööke, Sebastian Ohlsson, Jonathan Dahlén, Andreas Wingerli, Tim Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.