Tredje gången gillt för Lindström

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå är han hjälte. I USA har han misslyckats två gånger. Det är tredje gången gillt för Joakim Lindström i NHL – och nu i St Louis går det bättre.

– Jag är en bättre spelare än jag var när jag lämnade sist. Åren i Skellefteå har verkligen hjälpt mig att bli en bättre spelare både defensivt och offensivt. Jag är en bättre allround-spelare än jag var senast, säger Lindström till SVT Sport efter gårdagens träning med sitt St Louis.

Lindström vet allt om skillnaderna mellan SHL och NHL. Det har han fått känna på den tuffa vägen. Första sejouren till Columbus blev det mest spel i farmalaget Syracuse i AHL.

Andra gången efter en tid i Sverige och Novgorod i KHL fick han chansen i Colorado.  Där blev det 16 matcher innan andra återkomsten till Skellefteå.

– Det är tuffare, mycket tuffare med fler resor, fler matcher och bättre motståndare. Så det är många grejer som är lite tuffare här än vad det är hemma, säger Lindstrröm.

Den här gången i St Louis har svensken fått förtroendet och tagit det. han har spelat 17 av 18 matcher. Förra veckan blev han dubbel målskytt mot Buffalo. Han trivs i laget som är fyra i western Coinference.

– Vi har ett bra lagspel, som tränaren satt in här. Vi kämpar och sliter för varandra. Sedan har vi haft några kedjor som klickat väldigt bra hittills, som har producerat en hel del, så det är skönt.

Under senaste åren i Skellefteå blev det dubbla SM-guld  – men han vill inte tillbaka till Västerbotten än på ett tag....

– Det var ju väldigt fina år jag hade där men nu är det en ny säsong här, ett nytt kapitel och det är det här jag fokuserar på nu.

01.30 natten till fredag spelar Lindströms St Louis borta mot Montreal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.