Linköpings supporter jublar i matchen mot Rögle. Foto: BILDBYRÅN

Tredje raka för Linköping

Linköping plockade bara sju av 24 möjliga poäng på de åtta första hemmamatcherna.

Nu har östgötarna tre raka segrar i egna arenan med totalt 13–3.

Mot Rögle vändes 1–2 till 5–2 efter målfyrverkeri i sista perioden

Under fredagens bortamatch mot Brynäs (stryk 1–4) fanns inte Sebastian Karlsson med på isen – och blev pappa för andra gången i lördags.

Nu var anfallaren tillbaka igen – och gav sitt Linköping ledningen efter ett rappt skott drygt fem minuter in på den första perioden.

Men glädjen blev inte särskilt långvarig – Sebastian Wännström kvitterade bara några minuter senare, innan Sebastian Collberg fullbordade vändningen.

Det sistnämnda efter ett grovt felpass av hemmabacken Kristian Näkyvä som frispelade Collberg.

Linköping – som vunnit två raka matcher i egna arenan – tryckte på framåt och till slut kunde Jakob Lilja ordna 2–2 med ett snärtigt skott.

Frånsett Daniel Widings stolpskott skapade inte gästerna så mycket i andra perioden.

Det gjorde däremot LHC, inte minst bröderna Mathis och Ken André Olimb, samt radarparet Broc Little och Garrett Roe.

– Vi är lite nedtryckta av Linköpings offensiv, det är där de är starka. Kan vi få ner pucken djupt och snurra lite har vi en bra chans, sa Widing i C More inför de avslutande 20 minuterna.

Mathis Olimb var inte nöjd med sitt lags effektivitet.

– Vi pressar på, en får inte utdelning. Måste ta vara på våra chanser när vi skapar flera klara sådana. Passningsspelet kan upp ett snäpp och vi måste åka ännu mer skridsko i sista perioden, anser norrmannen.

Olimb drog på sig ett matchstraff i sista perioden – men Marcus Högberg släppte inte in någon mer puck.

Linköping producerade i stället tre raka – genom Kristian Näkyvä, Sebastian Karlsson igen och Andrew Gordon.

– Starkt att klara av fem minuters box play. Vi kämpar och sliter för varandra och är det bättre laget, förklarar målvakten Högberg segern.