Foto: TT Nyhetsbyrån

Tufft bortamöte för Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköping möter finska topplaget JYP Jyväskyla i sin andra match i CHL:s gruppspel på söndagseftermiddagen. ”Det kommer att bli en utmaning för oss att möta dem”, säger tränare Dan Tangnes.

Både Linköping och Jyväskyla har inlett CHL-spelet med att slå Gap Rapaces från Frankrike. Nu har de båda chansen att ta greppet om gruppen.

– Vi vet att vi kommer att möta ett bra lag. Vi möter ett lag som påminner om oss själva i sättet att spela, säger Tangnes till klubbens hemsida.

Champions Hockey League

–  Det blir viktigt att vi tar hand om pucken på ett bra sätt och att vi matchar deras intensitet och tempo.

Matchen spelas på liten rink.

– Det innebär att det kommer gå fortare. Det kommer att ställa krav på att ta snabba beslut i spelet med puck, att man är noggrann med passningsspelet och att vi ger varandra bra alternativ. Det blir viktigt, säger tränaren.

Inga spelare är skadade i LHC, men Mathis Olimb, Ken André Olimb och Emil Kristensen är borta på landsagsuppdrag. Jörgen Karterud testas, inlånad från Västervilk.

Se matchen direkt i spelaren ovan med start 15.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet