Omark gjorde konstmål

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland ledde med uddamålet efter första perioden. Då replikerade Tre Kronor och Linus Omark med ett riktigt konstnummer. – Det är så läckert, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

Se matchen igen  i spelaren ovan!

Ryssland var i ledningen efter den första perioden, men Linus Omark kvitterade till 1–1 efter ett läckert avslut med klubban mellan benen. Då gick Chris Härenstam i spinn.

– Det är så läckert. Har ni sett Omarks mål? Jo, jag tackar jag. Det är egentligen bara Linus Omark som kan hitta på det där. Han bjuder på hockeygodis, vilket nummer av Omark, säger han.

– Han sätter klubban mellan benen och drar upp den, han hade lite flax – men vilket mål. Jättesnyggt, säger experten Patrik Ross.

”Svagare lag med Omark”

Omark själv var desto mer lågmäld, då Sverige vid intervjutillfället låg under med två kassar.

– Det blev mål. Det är inget jag åker och tänker på, det kommer bara, säger han i SVT:s sändning.

Experterna började sen diskutera om 28-åringen borde få komma med till VM eller inte.

– Det borde betyda att man inte har fått hem så många NHL-spelare och jag tycker att Sverige får ett svagare lag då. Det är inget ont mot Linus, jag tycker att han är en fantastisk hockeyspelare, men ska Sverige vinna ett VM måste man få hem spelare som bröderna Sedin, säger Mikael Renberg.

”Få in honom i ett VM-lag”

Men nye experten Jonas Andersson höll inte med.

– Han är helt klart ett geni, även om man måste vara en galning för att göra det (målet, reds anm). Han är en hockeyartist och det är Mårts uppgift att få in honom i ett VM-lag så att han får en roll där, säger han.

Se målet i spellistan ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.