Henrik Lundqvist hade en tung natt i Madison Square Garden

Tung natt för de svenska New York-målvakterna

Den svenske målvaktsduon med Henrik Lundqvist och Magnus Hellberg släppte in hela sju mål i nattens match mot Washington Capitals. New York-laget förlorade matchen med hela 3-7 trots att de tog ledningen i första perioden.

Det var ingen rolig match för de svenska målvakterna i New York Rangers i natt. Trots att laget ledde med 3-1 i första perioden hemma i Madison Square Garden, så lyckades de inte stå emot formstaka Washington Capitals. Henrik Lundqvist släppte in ett mål i första perioden och hela fyra mål i andra, vilket gjorde att han byttes ut i tredje. Lundqvist har därmed släppt in fyra eller fler mål i fyra av de fem senaste matcherna.

– Jag har ingen bra förklaring. Jag måste se till min egen match och kan inte se till lagets. Jag måste vara bättre. Jag vet det. Vi alla vet det, säger Henrik Lundqvist till NHL.com efter matchen.

Formsvacka för Rangers

New York Rangers går tungt just nu och detta var sjätte förlusten på de senaste sju matcherna.

– Det blir ett mentalt test för oss att vända på det här. Vi försöker göra det rätta ute på isen. Jobba hårt. Prata om saker. Det är absolut utmanande just nu att försöka få allt att gå i rätt riktning.

Tuff första match

Lundqvist ut och in kom istället 24-årige Magnus Hellberg som gjorde NHL-karriärens andra match, varav den första i Rangers. Men inte heller han kunde göra något för att stoppa Washington som dominerade även tredje perioden. Istället släppte han in de två första skotten som Washington avlossade.

– Jag vill ju hjälpa laget när jag nu är här och det är såklart inte kul att släppa in två puckar när man blir inbytt. Det känns frustrerande, säger Magnus Hellberg

Hellberg har tidigare gjort en NHL-match för Nashville Predators och spelade i Frölunda säsongen 2011/2012.

Bättre gick det för svenskduon i Capitols. Marcus Johansson noterades för ett mål och två assist och Nicklas Bäckström för tre assist.