Det blev en traditionell TV-puckshög efter slutsignalen.

TV-pucken till Ångermanland efter drama

Ångermanland tog hem TV-pucken efter ett riktigt drama, 5-4 (1-2, 4-2) till slut mot Stockholm Nord inför rekordpubliken i Örnsköldsvik. ”Det här har man drömt om sedan man började med hockey”, säger Ångermanlands Linus Pettersson.

5 674 på plats i Örnsköldsvik, nytt rekord för TV-pucken och förstås massivt stöd för Ångermanland. Men det var Stockholm Nord som hittade nätet först när Marcus Westfeldt rundade mål och via en ångermanlandsskridsko gav han stockholmarna ledningen efter 4:47 av första perioden.

Men rekordpubliken fick jubla mindre snabbt efter det. Marcus Rönngren kvitterade bara 52 sekunder senare, fint framspelad av Linus Pettersson.

TV-pucken

Matchen skulle dock fortsätta svänga. Stockholms bästa poängplockare i TV-pucken Viktors Jasunovs höll sig framme även i finalen och kunde påpassligt sätta 2-1 med sex minuter kvar av den första perioden. Hans sjunde mål i turneringen.

– Jag har bra spelsinne och vet var jag ska stå, sa Jasunovs, som än så länge inte bestämt om han ska representera Sverige eller Lettland i landslagssammanhang, till SVT Sport efter målet.

Snabb vändning avgjorde

Ångermanland skulle dock komma tillbaka igen. Kvitteringsmålet kom tidigt i den andra perioden genom Modo-spelaren Jesper Östman som hittade en lucka mellan benen på Jesper Myrenberg i Stockholmsmålet.

Men återigen tog Stockholm ledningen och återigen var det Viktors Jasunovs som höll sig framme och med sitt åttonde TV-pucksmål gjorde han 3-2 med tolv minuter kvar på klockan.

Ångermanland skulle dock bryta mönstret och de gjorde det med en osannolik vändning. Först var det lagkaptenen Lukas Wernblom som i powerplay hittade nätmaskorna med ett direktskott och bara sju(!) sekunder senare hade man vänt underläget.

Jesper Östman blev tvåmålsskytt direkt efter tekning och ledning för Ångermanland med åtta minuter kvar och när Linus Pettersson utökade till 5-3 anade hemmapubliken att en TV-puckshög var nära.

Viktors Jasunovs var dock inte klar, hans tredje mål i matchen betydde 5-4 med två minuter och elva sekunder kvar och slutet blev dramatiskt.

Ångermanland kunde dock hålla undan och firandet, ja, det såg ut som vanligt efter en mycket spännande och underhållande final.

– Det här har man drömt om sen man började med hockey, det är riktigt stort att vinna på hemmaplan, säger Ångermanlands Linus Pettersson.