Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se svenskens två fullträffar i spelaren ovan. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Två mål av Jesper Bratt som förlängde mäktig svit

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Bratt gjorde två mål och passade till ett när hans New Jersey slog Minnesota med 4-3.

Därmed har Bratt gjort poäng i sju matcher i rad och ligger trea i NHL:s poängliga.

Det fanns en uttalad taktik inför matchen.

– Vi har pratat om att verkligen trycka in det, försöka få det första målet, och vi hade fem skott på mål under de första fem minuterna, säger Bratt till NHL efter att ha gjort 1-0 efter 06.13.

Bratt har nu gjort sex mål och passat fram till åtta i de sju senaste matcherna. Han hade även ett mål som blev underkänt, vilket var i underläge 1-2. En offside som underkändes efter utmaning från tränaren.

– Jag ser en kille som har ännu mer energi (än de senaste säsongerna). Han skjuter snabbare och har en bättre spelförståelse, säger tränaren Lindy Ruff.

”Kan inte skylla på att vi saknade spelare”

Minnesota saknade fem ordinarie spelare men var nära att få med sig en poäng.

– Det var frustrerande eftersom det var så nära. Vi gick för att få med oss poäng och kan inte skylla på att vi saknade spelare, säger målvakten Marc-André Fleury efter lagets tredje raka förlust.

New Jersey gjorde två mål i powerplay och har nu gjort 14 mål i i den formen och är med det bäst i hela NHL. Noterbart är att samtliga dessa mål kommit i oktober, den bästa noteringen den månaden sedan Buffalo också gjorde det 2019.

Bratt är nu trea i hela NHL:s poängliga efter 14 (6+8) poäng på åtta matcher. Leder poängligan gör hans lagkamrat Jack Hughes som gjort 18 (5+13) på lika många matcher.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

4 - 3

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

1-1, 3-1, 0-1
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 16514

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.