Två sena mål avgjorde för Chicago

Tampa Bay ledde med 1-0 mot Chicago när sex och en halv minut återstod av matchen. Då kom Chicagos vändning. Laget gjorde två mål inom loppet av två minuter och vann årets första Stanley Cup-final med 2-1.

– Det känns som om de nästan var sex spelare på planen hela första perioden. Det handlade egentligen bara om att överleva och hålla ner siffrorna så mycket som möjligt och sen förhoppningsvis jobba oss in i matchen, och det funkade idag, säger Chicagos Niklas Hjalmarsson.

Hemmalaget Tampa inledde starkt. Ledningsmålet kom redan i början av den första perioden då Alex Killorn lyckades med konststycken att styrde in ett skott från Anton Strålman med en backhandvolley.

Den andra perioden blev mållös och i mitten av den tredje perioden såg det ut som om Tampa skulle gå segrande ur den första finalen.

Två mål – på två minuter

Då kom Chicagos vändning. Inom loppet av två minuter gjorde laget två mål och avgjorde.

1-1 kom 13:28 in i den tredje perioden genom Teuvo Teravainen. Han stod sen även för assisten när Antoine Vermette satte 2-1 mindre än två minuter senare.

– Vi sitter tillbaka lite för mycket och låter dem ta över matchen. De är bra, vi måste bli lite smartare och fortsätta sätta press på dem och inte låta dem ta över så mycket, säger Tampa Bays Anton Strålman.

Matchfakta

Final 1 i bäst av 7

Tampa Bay-Chicago 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Tampa Bay: Alex Killorn (Anton Strålman). Målvakt: Ben Bishop 90,5 procent. Chicago: Teuvo Teravainen, Antoine Vermette. Målvakt. Corey Crawford 95,7 procent.

Publik: 19 204.

Chicago leder med 1-0 i matcher.