• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Mattias Ritola och Patrik Zachrisson målskyttar för Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Två snabba gav Skellefteå segern

Uppdaterad
Publicerad

Det har snackats mycket om Växjöduon Rosén/Gynge. Istället var det Skellefteås Mattias Ritola och Patrik Zackrisson som med varsitt mål och varsin assistpoäng avgjorde det första semifinalmötet, 2–0 till Skellefteå. ”Kul att få bidra”, säger Zackrisson till C More.

Två Växjöutvisningar på kort tid i inledningen av den andra perioden gjorde att Skellefteå kunde koppla greppet. I det andra numerära överläget fick Mattias Ritola tid att ställa in siktet och stänkte in 1–0 för hemmalaget.

– Vår förstaperiod var bra. Men sen drar vi på oss två utvisningar på varandra där Skellefteå får tryck, säger Sam Hallam till C More.

Första slutspelsmålet för Zackrisson

Målet gav Skellefteå fart under skridskorna. Strax därpå släppte Ritola pucken till Patrik Zackrisson som drog in pucken i krysset, hans första slutspelsmål för säsongen.

– Skönt att få hänga dit den såklart, kul att få bidra på det sättet också, säger Zackrisson.

Totalt tre ramträffar i matchen

Växjö var inte ofarligt. Redan i första perioden skapade laget ett par riktiga farligheter som mycket väl hade kunnat resultera i ett ledningsmål, och även i andra hade laget flertalet bra chanser.

Faktum är ändå att Skellefteå var närmare att utöka ledingen än Växjö var att reducera. Hemmalaget hade totalt tre (!) ramträffar i matchen men segersiffrorna stannade vid 2–0.

Fakta: Så fortsätter SM-slutspelet

SM-semifinalerna i ishockey avgörs i bäst av sju matcher.

Skellefteå-Växjö, 1-0 i matcher:

3 april: Växjö-Skellefteå, 5 april: Skellefteå-Växjö, 7 april: Växjö-Skellefteå, 9 april: Skellefteå-Växjö, 11 april: Växjö-Skellefteå, 13 april: Skellefteå-Växjö.

Frölunda-Luleå:

2 april: Frölunda-Luleå, 4 april, Luleå-Frölunda, 6 april: Frölunda-Luleå, 8 april: Luleå-Frölunda, 10 april: Frölunda-Luleå, 12 april: Luleå-Frölunda, 14 april: Frölunda-Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.