U18-damerna JVM-genrepade med straffseger

U18-landslaget har inlett JVM-förberedelserna.

Celine Tedenby spelade huvudrollen när det svenska damlandslaget slog Tjeckien.

Med fyra dagar kvar till JVM har damernas U18-landslag börjat genrepa.

Efter att ha landat i Tjeckien inför mästerskapet under gårdagen stod just Tjeckien för motståndet i dag i den första av två genrepsmatcher.

Modo-spelaren Celine Tedenby visade att hon blir att räkna med under mästerskapet med bägge svenska spelmål i matchen.

Efter en mållös första period satte Tedenby kvittering till 1-1 i slutet av andra perioden.

I mitten av tredje fixade hon även ledningsmålet till 2-1.

Tuff grupp väntar

En tjeckisk kvittering kort därefter innebar att det skulle krävas förlängning, och så småningom straffar, för att hitta ett vinnade lag.

Där drog svenskorna det längstra strået efter mål av Lina Ljungblom och Hanna Olsson.

På torsdag väntar en sista förberedande match mot Kanada innan turneringen drag igång den 7 januari. Där väntar en minst sagt grupp där svenskorna gör upp med Kanada, USA och Ryssland.