Ungtupparnas styrkebesked – körde över lag Europa

Uppdaterad
Publicerad

Lag Nordamerika blir att räkna med i World Cup – åtminstone om man får tro nattens resultat. Colorados Nathan MacKinnon blev tvåmålsskytt när laget körde över lag Europa med klara 4-0.

Sverige möter lag Nordamerika, bestående av NHL:s största talanger under 23 år, i den sista gruppspelsmatchen i World Cup. Tills dess för vi hoppas att Tre kronor är uppvärmda och inkörda – för det kommer gå undan.

I nattens drabbning mellan lag Nordamerika och lag Europa fick stjärnor som Anze Kopitar, Roman Josi och Marian Hossa se sig ifrånåkta av de energifyllda supertalangerna. Matchhjälte blev Nathan MacKinnon som stod för två mål, varav ett på straff.

World Cup i ishockey

– Vårt lag är byggt på snabbhet och skicklighet, och det utnyttjade vi ikväll, säger matchhjälten efter matchen.

Inför matchen annonserades det att superstjärnan Connor McDavid blir kapten för ungtupparna, och efter matchen instämde den nyutnämnda kaptenen med MacKinnon.

– Fart och känsla visades upp ikväll, säger McDavid

Matchen var båda lagens första tillsammans med sina nya lagkamrater, men lyckligt nog för lag Europa väntar en ny drabbning lagen emellan redan på söndag. Då får man chansen till revansch.

– Vi har kallat lag nordamerika för det snabbaste laget i turneringen från början. Vi är också tacksamma för att vi möter dem två gånger, säger Europas coach Ralph Krueger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet