USA fick revansch på Kanada

Efter två raka 2-3-förluster mot Kanada i OS, bland annat efter förlängning i OS-finalen, så fick USA:s ishockeydamer revansch när lagen möttes i första omgången i VM i Malmö.

Redan i första perioden tog USA ett grepp om matchen när man gick fram till 3-1. Kanada reducerade direkt i andra perioden men trots flera amerikanska utvisningar så kunde inte Kanada kvittera.

I stället satte Hilary Knight 4-2 fem minuter in i sista perioden och det stod sig tiden ut. USA är regerande världsmästare och i alla de 15 tidigare VM-upplagorna har just USA och Kanada möts i finalen.