Brianna Decker gjorde USA:s sista mål i VM-finalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Först fick USA en drömstart och dominerae.

Sedan tog Kanada över totalt.

Men USA reste sig – och tog VM-guld efter en dramatisk final.

”Jag är stolt över tjejerna”, säger den amerikanske förbundskaptenen Ken Klee.

USA tog i kväll sitt andra raka VM-guld. De vann finalen i Malmö med 7–5 efter en riktigt dramatisk match.

Under den första halvan av matchen var laget betydligt bättre och såg ut att gå mot en enkel seger. De ledde med både 3–0 och 5–2 – men sedan bytte matchen skepnad totalt.

Ishockey-VM

USA kom tillbaka

Kanada tog över matchen och gjorde tre mål inom loppet av 4.33, och fortsatte att föra spelet. Men USA kom tillbaka, och via två snabba mål halvvägs in i den tredje perioden tog de hem matchen.

– Det var inte så här vi hade planerat att matchen skulle bli, men det var en fantastisk hockeymatchen och jag är stolt över tjejerna, säger USA:s förbundskapten Ken Klee.

– Vi fick några motgångar under matchen men våra tjejer ville inte förlora i kväll. Vi lyckades hitta tillbaka till vårt spel i den tredje perioden.

Sjätte VM-guldet

Kanada försökte pressa på i slutet och tog ut målvakten. De hade hårt tryck mot det amerikanska målet men lyckades aldrig reducera.

VM-guldet var USA:s sjätte. Dessutom har de tio silver. Laget har aldrig missat en VM-final.