Mitch Wahl jublar efter sitt mål. Foto: Bildbyrån

Utbuad Wahl sänkte gamla klubben i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

En ”förbjuden” övergång retar Oskarshamns hockeysuppportrar. Och inte lär känslorna bli mindre efter att transatlanten Mitch Wahl varit med och avgjort kvällens derbymöte – för sin nya klubb Västervik.

Den 26-årige amerikanen blev stor publikfavorit i Oskarshamn förra säsongen via 27 mål och totalt 40 poäng, vilket bidrog till en stark säsong. Hans framfart gav internationell genklang och slutade med en flytt västerut till finländska ligan.

Men tiden hos Ilves har inte alls motsvarat förväntningarna. Efter bara fyra poäng tröt tålamodet och Wahl blev plötsligt tillgänglig för svensk ishockey igen. Det väcktes hopp hos Oskarshamnsfansen som dock snopet fick se sin favorit skriva på för ”värsta konkurrenten” och nykomlingen Västervik.

– Vilken jävla pajas. Han kommer att bli utbuad, sa ordföranden i klubbens supporterförening, Christoffer Liljegren till Vimmerby Tidning inför kvällens möte.

15-åring med poäng för AIK

Wahl svarade på sitt eget vis. 30 sekunder in i tredje perioden satte han 2-1-pucken till gästande Västervik i en match som de vann med 3-2. Det var hans bara andra match för sin nya klubb, i debuten besegrades Modo.

Västervik har nu tre raka segrar och ligger trea, bara två poäng efter tabellettan Timrå. Oskarshamn har det tyngre och parkerar på en tionde plats i tabellen.

I övrigt ikväll vann AIK hemma mot Västerås med 4-3, där för övrigt blott 15-årige Nils Höglander spelade fram till ett av målen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.